Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

10 υπέροχες ταινίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στα θερινά σινεμά της Κύπρου

Απόλαυσε θερινές κινηματογραφικές νύχτες μαζί με την παρέα σου

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2024

Το καλοκαίρι ήρθε και το θερινό σινεμά έχει την τιμητική του. Επισκέψου πόλης της Κύπρου και ανακάλυψε τα κρυμμένα και μη θερινά σινεμά. Ταινίες καινούργιες, βραβευμένες, κυπριακές και ξένες έρχονται να μας χαρίσουν μοναδικές βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό.

THE GODFATHER
Ο πατριάρχης μιας οικογένειας οργανωμένου εγκλήματος μεταβιβάζει τον έλεγχο της μυστικής του αυτοκρατορίας στον απρόθυμο γιο του. Η αριστουργηματική ταινία του Francis Ford Coppola -μία από τις σημαντικότερες όλων των εποχών- με τους Marlon Brando και Al Pacino, που αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Κορλεόνε, μιας ισχυρής μαφιόζικης οικογένειας στη Νέα Υόρκη, από το 1945 έως το 1955.
>> Παρ 28 Ιουν, 21.00 | Attikon Open Air Theater, Πάφος.

AFTERSUN
Μια γυναίκα θυμάται τις διακοπές που πέρασε μικρή, με τον χωρισμένο πατέρα της, στη διάρκεια ενός καλοκαιριού χαμένου βαθιά στη μνήμη, αλλά καθοριστικού και για τους δυο. Μια ταινία της Charlotte Wells για τις αναμνήσεις της ζωής μας, για τα όσα χαράχτηκαν μέσα μας και για τις μνήμες που ξαφνικά αναζωπυρώνονται που κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στο Δεκαπενθήμερο Κριτικής του Φεστιβάλ
>> Καννών. Δ 1 Ιουλ, 20.30 | στην αυλή του μουσείου Πιερίδη, Λάρνακα. Είσοδος ελεύθερη.

NO COUNTRY FOR OLD MEN
Η βία και το χάος ξεσπούν όταν ένας κυνηγός σκοντάφτει στο αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης συναλλαγής ναρκωτικών και σε πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κοντά στον Ρίο Γκράντε. Μια συγκλονιστική κατάδυση στο σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής από τους αδερφούς Ethan και Joel Coen, με τον Javier Bardem να κερδίζει το Όσκαρ ερμηνείας στο ρόλο του ανατριχιαστικού εκτελεστή.
>> Παρ 5 Ιουλ, 21.00 | Attikon Open Air Theater, Πάφος.

THE SILENCE OF THE LAMBS
Μια νεαρή δόκιμη του F.B.I. πρέπει να λάβει τη βοήθεια ενός φυλακισμένου και χειριστικού κανίβαλου δολοφόνου για να συλλάβει έναν άλλο ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνο που γδέρνει τα θύματά του. Η βραβευμένη με 5 όσκαρ ταινία θρίλερ του Jonathan Demme με τον Anthony Hopkins, ίσως στον σημαντικότερο ρόλο της καριέρας του, να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως Hannibal Lecter.
>> Τετ 17 Ιουλ, 21.00 | Attikon Open Air Theater, Πάφος.

ΠΈΝΤΕ ΣΕΛΊΝΙΑ ΝΑΙΛΟΝ
Κύπρος, δεκαετία του 1940. Ένα παράνομο και κυνηγημένο ζευγάρι, φτάνει σε ένα απομονωμένο μύλο. Ο άντρας αφήνει την αναστατωμένη γυναίκα στα χέρια του μυλωνά και εξαφανίζεται. Καθώς ο μυλωνάς φροντίζει τη νεαρή γυναίκα αναπτύσσεται ανάμεσά τους αγάπη και η στοργή. Η ηρεμία τους διαταράσσεται βίαια όταν ο σύζυγός της και αυτοί που τους κυνηγούν εμφανίζονται στο μύλο. Μια κυπριακή ταινία εποχής με έξοχη σκηνοθεσία από τον Χρίστο Σιοπαχά, που θυμίζει ταινίες κλασικού κινηματογράφου.
>> Τετ 24 Ιουλ, 20.30 | Famagusta Avenue Garage, Δερύνεια.

OLDBOY
Αφού απήχθη και φυλακίστηκε για δεκαπέντε χρόνια, ο Oh Dae-Su απελευθερώνεται, μόνο για να διαπιστώσει ότι πρέπει να εντοπίσει τον απαγωγέα του μέσα σε πέντε ημέρες. Βασισμένο στο ομώνυμο ιαπωνικό μάνγκα, το “Oldboy” είναι ένα κορυφαίο δείγμα του σύγχρονου κορεάτικου κινηματογράφου από τον Park Chanwook, με τον Choi Min-sik να καθηλώνει με την ερμηνεία του.
>> Παρ 2 Αυγ, 21.00 | Attikon Open Air Theater, Πάφος.

AMERICAN PSYCHO
Ένας πλούσιος εκτελεστικός διευθυντής επενδυτικής τραπεζικής στη Νέα Υόρκη, ο Patrick Bateman, κρύβει το εναλλακτικό ψυχοπαθητικό εγώ του από τους συναδέλφους και τους φίλους του καθώς βυθίζεται όλο και περισσότερο στις βίαιες, ηδονιστικές φαντασιώσεις του. Η ταινία της Mary Harron συνδυάζει τον τρόμο και τη μαύρη κωμωδία για να σατιρίσει την κουλτούρα των γιάπι και τον καταναλωτισμό της δεκαετίας του 1980.
>> Τετ 7 Αυγ, 21.00 | Attikon Open Air Theater, Πάφος.

DJANGO
Παρίσι, 1943. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, ο βιρτουόζος της κιθάρας τσιγγάνος Django Reinhardt βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, αλλά καλείται να πληρώσει τίμημα για την καταγωγή του. Ένα τολμηρό μουσικό ταξίδι από τον σκηνοθέτη Etienne Comar, με τον Reda Kateb να υποδύεται έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της Σουίνγκ.
>> Παρ 9 Αυγ, 20.30 | Παραλία Φοινικούδων, μπροστά από το Μεσαιωνικό κάστρο της Λάρνακας. Είσοδος ελεύθερη.

MURINA
Οι εντάσεις κλιμακώνονται ανάμεσα στην ανήσυχη έφηβη Julija και τον καταπιεστικό πατέρα της Ante. Όταν τους επισκέπτεται ένας παλιός οικογενειακός φίλος στο σπίτι τους σε ένα νησάκι της Κροατίας, η Julija προσπαθεί να ξεφύγει από την ηρεμία και την απομόνωση, επιζητώντας την παρέα του ισχυρού επισκέπτη. Σε παραγωγή Martin Scorsese, η ταινία της Antoneta Alamat Kusijanović κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ των Καννών.
Δ 19 Αυγ, 20.30 | στην αυλή του μουσείου Πιερίδη, Λάρνακα. Είσοδος ελεύθερη.

IO CAPITANO
Ένα ομηρικό παραμύθι που αφηγείται το περιπετειώδες ταξίδι δύο μικρών αγοριών, του Seydou και του Moussa, που εγκαταλείπουν το Ντακάρ για να φτάσουν στην Ευρώπη. Η ταινία “Io Capitano” του Matteo Garrone, εμπνευσμένη από αληθινές ιστορίες, ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βενετίας.
>> Κ 25 Αυγ, 20.30 | στην αυλή του μουσείου Πιερίδη, Λάρνακα. Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close